Chemische peeling

Een chemische peeling kan voor meerdere indicaties worden ingezet zoals:

Hoe werkt een chemische peeling?

De huid bestaat uit meerdere huidlagen. De epidermis of opperhuid is de buitenste laag van de huid. Deze bestaat voor het grootste deel uit dode cellen die ons beschermen tegen uitdroging en invloeden van buitenaf. Deze dode cellen worden verhoornde cellen genoemd. Er komen dagelijks nieuwe verhoornde cellen bij en de bovenste laag schilfert af. Hierdoor vernieuwt de huid zich continue.

De bovenste laag van de epidermis bestaat uit dode huidcellen omgeven door een vette matrix. Je kunt dit vergelijken met bakstenen, die in een muurtje gemetseld zijn, waarbij de vetmatrix het cement is. De peeling lost dit ‘cement laagje’ op, zodat de huidcellen los komen te liggen. De huid kan hierdoor sneller vernieuwen waardoor deze frisser en strakker wordt. Afhankelijk van de concentratie en de zuurgraad van de peeling, kunnen er meer of minder huidlagen verwijderd worden.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Een chemische peeling start met een intensieve reiniging van de huid. Aansluitend behandelt de huidtherapeut uw huid met bijvoorbeeld glycolzuur, melkzuur of salicylzuur. Afhankelijk van de soort huid en de te behandelen aandoening zal de vloeistof enige tijd moeten inwerken. Hierna wordt de huid weer goed gereinigd. Soms is het nodig de behandeling enkele keren te herhalen voor het beste resultaat. Een chemische peeling of peeling zorgt voor heel mooie resultaten. De conditie van de huid verbetert aanmerkelijk, uw huid ziet er zichtbaar gladder, frisser en stralender uit.

Wat kunt u na de behandeling verwachten?

De huid kan een aantal uren of dagen rood zien. De huid kan droger worden. Daarnaast kan de huid schilferig worden. De herstelperiode van een peeling hangt af van het type peeling wat is gebruikt.

Wat kunt u zelf doen?

Het is erg belangrijk om de huid voor en na een peeling goed tegen UV stralen te beschermen. Blijf dus zo veel mogelijk uit de zon en bescherm de huid in de winter met een SPF van 30 en in de zomer een SPF 50. Daarnaast mogen de eventuele vellen die ontstaan niet van de huid worden afgetrokken, deze mogen bijgeknipt worden.

Tevens is het goed in de huid goed gehydrateerd te houden.

Wat zijn de kosten van de behandelingen?

De kosten van de behandelingen zijn afhankelijk van diverse factoren. Laat u tijdens een intakegesprek informeren of u in aanmerking komt voor de behandeling en wat de kosten zijn van de behandeling.

Vergoeding

De vergoeding van deze behandeling is afhankelijk van uw ziektekostenverzekeraar. Indien de peeling wordt ingezet bij acnebehandeling kan deze gedeeltelijk of geheel worden vergoed. Informeer bij uw eigen ziektekostenverzekeraar of de betreffende behandeling in aanmerking komt voor vergoeding.

profile peels wk0 wk6

Vragen?

Wilt u meer weten of een afspraak maken?

Bel 0345-505530 / app op 0644183349 of mail ons wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!