Laser

Ontharen

Lasertherapie is zeer geschikt voor het behandelen van (over)beharing op alle lichaamsdelen. Zowel mannen als vrouwen kunnen deze therapie veilig ondergaan. In onze praktijk werken wij met de Lumines Lightsheer diodelaser. De gouden standaard op het gebied van laser ontharen.

LightSheer Desire Right View71089

Hoe werkt lasertherapie bij beharing?

De laser produceert licht met hoge energie, wat geabsorbeerd wordt door het pigment in het haar. Het door de pigmenten in het haar opgenomen licht wordt omgezet naar warmte en afgegeven aan het haarzakje, waardoor het haarzakje wordt vernietigd. De laserkop geeft zijn energie in een fractie van een seconde af, net lang genoeg om het haarzakje te vernietigen en kort genoeg om de omliggende huidstructuren te ontzien. Hierdoor wordt enkel het haarzakje vernietigd en is er geen effect/schade aan de omliggende huid. Om de beharing optimaal te behandelen zijn meerdere behandelingen nodig, welke plaatsvinden met een tussentijd van enkele weken tot maanden. Na iedere behandeling worden de haartjes minder en fijner waarna ze uiteindelijk wegblijven.

Na de behandeling

Tijdens en na de behandeling kan de huid rood en gezwollen worden ten gevolge van de warmteontwikkeling. Deze reacties verdwijnen na enkele uren tot enige dagen. Mocht u na de behandeling nog last hebben van de warmte, dan kunt u thuis regelmatig koelen. Gebruik hiervoor een koude washand of coolpack. Enkele weken na de behandeling zullen de haren die behandeld zijn uitgroeien en uitvallen.

Resultaten

Het doel van lasertherapie is het verwijderen van ongewenste beharing. Een langdurige afname van het aantal haren wordt beoogd, maar kan nooit vooraf gegarandeerd worden. De beharing wordt nooit voor 100% verwijderd, de haren die na de behandeling overblijven zijn vaak dunner en lichter dan daarvoor waardoor ze niet meer storend zijn. Het is mogelijk dat na het stoppen van de behandeling opnieuw haargroei plaatsvindt in het behandelde gebied onder invloed van hormonen/medicijngebruik.

Ontharen VoorOntharen Na

Advies en leefregels

U dient 4 tot 6 weken voor u begint met de laserbehandeling tot 6 weken nadat u bent uitbehandeld zon, zonnebank en zelfbruinigsproducten te vermijden. Pigment in de gebruinde huid houdt het licht namelijk grotendeels tegen, zodat de haarzakjes niet optimaal bereikt kunnen worden zonder de huid te verbranden. Tijdens deze periode moet u dagelijks een sunblock met minimaal SPF 30 op de te behandelen lichaamsdelen aanbrengen. Indien u voor een langere periode naar buiten gaat dient u het opbrengen van sunblock op het behandelde gebied iedere 2 uur te herhalen. Gebruik op de dag van de behandeling (zowel voor als na de behandeling) geen make-up en verzorgingsproducten. Dit kan de effectiviteit van de behandeling verminderen en vergroot het risico op complicaties. De haartjes mogen 4 weken voor de eerste behandeling en tussen de behandelingen door niet geëpileerd of geharst worden. Scheren, knippen of ontharingscrème gebruiken mag wel. Sommige medicijnen kunnen de huid lichtgevoelig maken waardoor na de behandeling met lasertherapie complicaties kunnen ontstaan. Meldt daarom uw gezondheidssituatie en medicijngebruik altijd aan uw huidtherapeut. Zwangerschap en borstvoeding dienen tevens aan de therapeut doorgegeven te worden, aangezien de behandeling door de verandering in hormoonhuishouding minder effectief is.

Wat zijn de kosten van de behandelingen?

De kosten van de behandelingen zijn afhankelijk van diverse factoren. Laat u tijdens een intakegesprek informeren of u in aanmerking komt voor de behandeling en wat de kosten zijn van de behandeling.

Vergoedingen

De vergoeding van deze behandeling is afhankelijk van uw ziektekostenverzekeraar. Informeer bij uw eigen ziektekostenverzekeraar of de betreffende behandeling in aanmerking komt voor vergoeding.

Vragen?

Wilt u meer weten of een afspraak maken?

Bel 0345-505530 / app op 0644183349 of mail ons wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!