Micro needling therapie

Huidafwijkingen of huidstructuren zoals: acnelittekens, zonbeschadiging, grove poriën, grove huidstructuur, rimpels, melasma, zijn onder andere indicaties voor behandeling met de micro needling therapie. In de praktijk voor Huid- en Oedeemtherapie Culemborg werken wij met de dermapen.

Hoe ziet een behandeling eruit?

De dermapen maakt hele kleine kanaaltjes in de huid. Dit gebeurt door hele fijne naaldjes. Deze fijne naaldjes verwonden de dermis net genoeg om de vrijmaking van groeifactoren te bewerkstelligen. Zodoende wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Hierdoor wordt de huid sterker, weerbaarder, egaler van kleur en dikker.

De penetratie diepte van de naalden varieert van 0,5 mm tot en met 3 mm. Voor een medische behandeling gebruikt de huidtherapeut naalden tussen de 1 en 2 mm. In uitzonderlijke gevallen zelfs met een lengte van 3 mm.

Voorafgaand aan de behandeling vindt altijd een uitgebreid eerste consult plaats. De huidtherapeut kan zo de huid goed beoordelen en een behandelplan opstellen.

Bij de medische behandeling wordt gebruik gemaakt van naaldjes met 1 of 2 mm. Het is bij deze behandeling aan te raden een verdovende huid crème( emla crème) aan te brengen op het te behandelen gebied. De crème moet tijdig voor de behandeling worden aangebracht om goed in te kunnen trekken.

Het effect van de behandeling is niet direct zichtbaar. De huid heeft tijd nodig om het collageen en elastine aan te maken. Dit proces kan echter wel een aantal maanden duren.De behandeling dient een aantal keer herhaald te worden. Hoe vaak dit moet gebeuren hangt af van de indicatie.

Welke resultaten kunt u verwachten?

Resultaten van de behandeling kunnen zijn; gladdere, frissere huid, verfijning van grove poriën, rimpels en fijne lijntjes, verbetering van de huidstructuur, vermindering van bruine vlekken, opvulling van acnelittekens, gladder maken van operatie of traumatische littekens.

Hoe ziet de huid er na de behandeling uit?

De huid ziet er direct rood uit. Dit effect zal tot enkele dagen na de behandeling zichtbaar zijn. De huid kan na de behandeling wat warm en prikkelend aanvoelen, alsof er te lang in de zon is gezeten. Na een intensieve behandeling kunnen enkele kleine ontstekingen, puntbloedinkjes en/of kleine blauwe plekjes ontstaan, dit is niet ernstig en trekt vanzelf weer weg. De huid moet enkele weken na de behandeling goed beschermd worden tegen de zon met een hoge beschermingsfactor.

Vragen?

Wilt u meer weten of een afspraak maken?

Bel 0345-505530,  of mail en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!