Coagulatie

Als u last heeft van couperose, fibromen of kleine verhevenheden, kan coagulatie een oplossing zijn.

Couperose

Tijdens de behandeling van couperose gaat de huidtherapeut met een klein naaldje oppervlakkig de huid in. Het naaldje wordt warm en daardoor lossen de eiwittten in het bloedvaatje op. Het bloed stolt en het vaatje verdwijnt. Door de warmte-ontwikkeling zal de huid wat rood worden. Dit blijft meestal de dag van de behandeling zichtbaar. Binnen enkele dagen na de behandeling kunnen er kleine korstjes zichtbaar worden, het lichaam voert deze korstjes met een aantal dagen vanzelf weer af. Soms kunnen meerdere behandelingen nodig zijn.

Bij alle behandelingen van couperose geldt dat onderhoud nodig is. De huidtherapeut kan niet voorkomen dat in de toekomst nieuwe vaatjes zichtbaar worden. Aan de hand van een aantal leefregels kunt u wel de kans hierop verkleinen. Zo is het verstandig om zonblootstelling te voorkomen, moet u de huid goed beschermen tegen warmte/koudverschillen (vooral in de winter), is een saunabezoek in principe niet aan te bevelen en vergroot roken ook de kans op nieuwe vaatjes.

Fibromen en kleine verhevenheden

In de hals of onder de oksels hebben veel mensen fibromen (steelwratjes). Deze kan de huidtherapeut behandelen met de naald. Door het heet worden van de naald wordt het fibroompje weggebrand. Een korte periode na de behandeling zal er een klein korstje op het behandelde plekje zitten, dit geneest vanzelf.

Vragen?

Wilt u meer weten of een afspraak maken?

Bel 0345-505530 / app op 0644183349 of mail ons wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!