Elektrische epilatie

Elektrische epilatie is een behandeling die ervoor zorgt dat een permanente haargroei reductie wordt bereikt. De huidtherapeut zal met een minuscuul naaldje in het haarzakje(follikel) glijden waarna het haarzakje d.m.v. warmte wordt vernietigd. De haar groeit niet meer terug.
Haren groeien in drie verschillende fases:

  1. Groeifase, ook wel de anagene fase genoemd. Hierbij zit de haar vast aan zijn wortel en groeit de haar actief.
  2. Overgangsfase, ook wel de katagene fase genoemd. In deze fase stopt de haar met groeien en zit deze niet meer vast aan de wortel.
  3. Rustfase, of te wel de telogene fase. Dit is de fase waarbij de haar uitvalt. Deze fase duurt +/- 6 weken. Hierna valt de haar uit en start een nieuwe groeicyclus.

ElektrischeEpilatie

 

Doordat de haren in verschillende fase groeien zal de behandeling meerdere malen herhaald moeten worden. Hierdoor varieert de behandelperiode van enkele maanden tot soms jaren, afhankelijk van de grootte van het oppervlak.
Het doel van de behandeling is haarvermindering. Er kan geen garantie geboden worden dat het behandelgebied volledig haarloos wordt. Het kan nodig zijn om uiteindelijk nog onderhoudsbehandelingen een- tot tweemaal per jaar te blijven doen. In de toekomst kunnen bovendien altijd nieuwe haren ontstaan, zoals tijdens de menopauze en door het gebruik van bepaalde medicijnen.

Kunnen alle haren worden behandeld met elektrische epilatie?

In principe kunnen alle haren behandeld worden met elektrische epilatie. Met name grijze, witte, blonde en rode haren worden hiermee behandeld, omdat deze niet geschikt zijn voor licht- of lasertherapie. Als de haren dik en donker zijn, zal de huidtherapeut vaak laser- of lichttherapie aanbevelen, maar vaak komt het voor dat de haren te dun en te licht zijn om op die manier te behandelen. In dat geval wordt meestal elektrische epilatie aangeraden. Gepigmenteerde (zwarte en donkerbruine haren )kunnen overigens zowel met elektrische epilatie als licht- of laserapparatuur behandeld worden.

Wat kunt u na de behandeling verwachten?

Na de behandeling kan de huid enkele uren tot dagen rood zien. Aan te raden is dat zolang de huid warm is deze te koelen met een koelkompres. Tevens kunt u aloë Vera gel gebruiken om de huid te koelen.

Wat kunt u zelf doen?

Wanneer elektrische epilatie als behandelmethode wordt ingezet is het belangrijk dat de haren er niet meer met een pincet worden uitgetrokken. Dit zal de groeifases beïnvloeden, wat uiteindelijk tot een langer behandeltraject zal leiden. De haren mogen wel worden geschoren of worden kort geknipt.

Vragen?

Wilt u meer weten of een afspraak maken?

Bel 0345-505530 / app op 0644183349 of mail ons wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!