Littekentherapie

Als u last heeft van storende littekens, kunnen deze verhard, verkleurd, verkleefd of verdikt zijn. In een dergelijk geval kan de huidtherapeut met speciale technieken de doorbloeding verbeteren en de huid weer soepel maken. Doel van de behandeling is vaak het versoepelen van de littekens om eventuele bewegingsbeperkingen te verminderen of op te heffen en een tweede doel is het uiterlijk van een litteken verbeteren. Littekenmassage wordt vaak toegepast bij atrofische en hypertrofische littekens. Atrofische littekens zijn littekens waarbij het weefsel dun, zacht, soepel, rekbaar en glanzend is. Hypertrofische littekens voelen vaak hard en dik aan, soms pijnlijk, zijn verheven boven de omringende huid en vaak verkleurd. Daarnaast behandelen we ook acne littekens.

Littekenmassage bij een atrofisch litteken

Het doel van de massage is om de doorbloeding rondom het litteken en in het litteken zoveel mogelijk te verbeteren. Door een goede doorbloeding wordt ook de huid rondom het litteken beter gevoed, waardoor het litteken steviger wordt en het niveauverschil met de huid.

Littekenmassage bij een hypertrofisch litteken

Om een hypertrofisch litteken te verminderen is het belangrijk om zo vroeg mogelijk te starten met de behandeling. In een later stadium is er nog wel verbetering te krijgen, maar het remmen van de ontwikkeling en de eventuele verdere groei van het litteken is dan veel moeilijker. Het doel van de massage is versoepeling van het litteken en een betere doorbloeding.

Littekenmassage bij brandwonden

Bij (vrij recente) brandwonden wordt de huid heel licht gemasseerd. Deze massage moet vaak herhaald worden. Doordat er zo zacht gemasseerd wordt werkt deze massage ook pijn verminderend. Wanneer het litteken ‘goed’ genezen is kan er wat steviger gemasseerd worden. Met deze methode wordt geprobeerd om het litteken losser van de onderlaag te krijgen, waardoor het minder trekkerig aanvoelt. Als de huid soepeler is, wordt de huid ook beweeglijker, en wordt het litteken minder pijnlijk.

Acne littekens

Na een door gemaakt acne kunnen er verkleuringen en putjes in de huid achter blijven. Wij behandelen deze littekens door middel van de Skinpen. Hiermee zullen we de huid prikkelen. Door deze prikkeling komt het natuurlijke herstelproces, diep in de huid op gang. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine (bindweefsel).

Siliconenpleisters

In sommige gevallen kan het gebruik van siliconenpleisters aanbevolen worden door uw huidtherapeut. Voor bestaande littekens wordt met de siliconenpleisters in het algemeen het beste resultaat behaald wanneer littekens vers zijn, dat wil zeggen niet ouder dan 2 jaar. Siliconenpleisters maken littekens vlakker, zachter, meer elastisch en daardoor minder zichtbaar. Daarnaast vermindert roodheid, jeuk en pijn van het litteken

Wat zijn de kosten van de behandelingen?

De kosten van de behandelingen zijn afhankelijk van diverse factoren. Laat u tijdens een intakegesprek informeren of u in aanmerking komt voor de behandeling en wat de kosten zijn van de behandeling.

Vergoeding

De vergoeding van deze behandeling is afhankelijk van uw ziektekostenverzekeraar. Informeer bij uw eigen ziektekostenverzekeraar of de betreffende behandeling in aanmerking komt voor vergoeding.

Vragen?

Wilt u meer weten of een afspraak maken?

Bel 0345-505530 / app op 0644183349 of mail ons wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!