Wat is een Bio Peel?
Een Bio Peel is een kruidenpeeling, waarbij een mix van kruiden, zeewier en algen op de huid aangebracht wordt. Deze kruiden en maritieme extracten zetten de huid aan tot regeneratie, waardoor de huid zichzelf gaat herstellen met een zichtbaar resultaat. Door middel van een massage worden de heilzame stoffen uit de kruidenmix optimaal door de huid opgenomen. Direct na de behandeling is de huid diep gereinigd en voelt de huid zeer glad en zacht aan. Dat de huid zo glad en zacht aanvoelt komt door het wegnemen van de bovenste lagen dode huidcellen.

Wat een Bio Peel zo uniek maakt, is het gebruik van een 100% natuurlijke mix van kruiden, zeewier en algen. Wij gebruiken géén waterstofperoxide in onze Bio Peel. De mix is een poeder, die vlak voor gebruik ‘geactiveerd’ wordt met de Bio Peel Gel. Door de poeder samen te voegen met de gel, verandert de cellulaire structuur van de kruiden en maritieme extracten, waardoor deze goed opgenomen kunnen worden door de huid.

De spirulina alg op zich bevat al 11 vitaminen, 10 mineralen en 18 aminozuren. Omdat deze voedingstoffen makkelijk opneembaar zijn door de huid geeft de Bio Peel een intensieve voedingsboost. Daarnaast heeft de Bio Peel een sterk ontgiftende werking. De reden waarom wij de Bio Peel verwarmen, is om de celwanden van de kruiden- en algenextracten te verweken. Door de verweekte celwanden en de temperatuur die iets boven lichaamstemperatuur ligt, worden de voedingsstoffen optimaal opgenomen door de huidcellen.

Verschil fruitzuurpeeling en een Bio Peel
Fruitzuren (AHA/BHA) zijn verwekende peelings, die de kitsubstantie (lijm) tussen de dode huidcellen verweken. Hierdoor kan de huid makkelijker en sneller de dode huidcellen loslaten en afschilferen. De AHA peelings hebben daarnaast een verhelderend effect op hyperpigmentatie en op het vasthouden van vocht in huidcellen. Salicylzuur is een vetoplosser en wordt met name gebruikt vanwege zijn bacteriën ontstekingsremmende kwaliteiten en de mogelijkheid om talgverstoppingen op te lossen. Bij een Bio Peel gaat het niet specifiek om het verweken van de kitsubstantie, maar juist om het voeden, herstellen en regenereren van binnenuit. De Bio Peel voorziet de huid van vitaminen, mineralen, enzymen, aminozuren en sporenelementen. Op deze manier wordt de huid van binnenuit gezonder gemaakt en wordt het huideigen herstelvermogen geactiveerd. Door de scrub werking worden tevens een aantal dode huidcellagen weggenomen, waardoor de Bio Peel ook een direct zichtbaar en voelbaar resultaat geeft. De Bio peel kan ook mooi in combinatie met fruitzuur peelings of salicylzuur peelings

Huidverbetering
De Bio Peel richt zich met name op de basaalcellenlaag. Dit is de onderste, levende laag van de opperhuid, waarin nieuwe cellen worden gevormd door celdeling. Wanneer de basaalcellenlaag in een slechte conditie is kan de huid er rood, dof, vaal of onrustig uitzien. Door de intensieve voeding van de basaalcellenlaag tijdens de Bio Peel behandeling worden de stamcellen voorzien van de benodigde voedingstoffen. Het resultaat: een gezonde en gladdere huid en een zichtbare huidverbetering van binnenuit.

Eenmalige behandeling
Een eenmalige behandeling met de Bio Peel is zeker mogelijk. Het is een behandeling om effectief dode huidcellen te verwijderen en tegelijkertijd de huid een boost te geven door de hoge concentratie voedingsstoffen. Ook na één behandeling voelt de huid glad en zacht aan.

Behandeling in kuurverband
Om de huid intensief te verbeteren en langdurige resultaten te behalen past u de behandeling in kuurverband toe. Een kuur bestaat uit minimaal 3-6 behandelingen met een interval van 7-14 dagen. Na de kuur kan het resultaat behouden worden door iedere 3 maanden de Bio Peel behandeling te herhalen.
Om onderstaande huidproblemen te verbeteren raden we de behandeling in kuurverband aan:

- huid met puistjes, onbalans - de huid die met puistjes te maken heeft gehad (acne littekens) - rimpelvorming - grove poriën, veel huidreliëf - verslapping van de huid - hyperpigmentatie, pigmentvlekken - rosacea, couperose - doffe vale huid, verhoornde huid.

Wat gebeurt er na een Bio Peel?
Tijdens de behandeling wordt de huid gestimuleerd en geactiveerd. Het huidgevoel kan als prikkelend, tintelend of branderig worden ervaren. Na het verwijderen van de peeling is het absorptievermogen van de huid sterk verhoogd. Dit wil zeggen dat alle producten na de Bio Peel beter opgenomen worden. Het betekent ook dat deze producten (zoals een masker) intensiever werken en ook intensiever voelen. De huid is gevoeliger na de Bio Peel. Dit kan geen kwaad, het is een teken dat de huid aan het werk wordt gezet. Het metabolisme van de huid krijgt een boost. De doorbloeding wordt geactiveerd en de opname van zuurstof en voedingstoffen wordt verbeterd. Eventuele roodheid na de behandeling trekt vanzelf weg. De dagen na de behandeling kan de huid licht gaan schilferen. De mate van schilfering is per persoon verschillend en afhankelijk van het huidtype. De huid voelt in deze periode vaak ook wat droger aan. Een volle crème of een huidolie houdt de huid soepel en zorgt ervoor dat schilfertjes minder zichtbaar zijn.

Vragen?

Wilt u meer weten of een afspraak maken?

Bel 0345-505530 / app op 0644183349 of mail ons wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!