Wat zijn rimpels?

Huidveroudering ontstaat wanneer collageen (stevigheid van de huid) en elastine (elasticiteit van de huid) afnemen. Het volume van de huid vermindert en er ontstaan lijntjes, rimpels en de huid verslapt .Er kunnen fijne rimpels ontstaan door vermindering van elastine vezels in de huid. Daarnaast zijn er de diepe rimpels die in feite meer groeven en plooien zijn. Veelvoorkomend zijn ook de fronsrimpels. Deze ontstaan niet door verslapping van de huid, maar door het bewust of onbewust aanspannen van de huidspieren.

Hoe ontstaan rimpels?

Rimpels zijn een natuurlijk verschijnsel bij het verouderen van de huid. Vanaf de middelbare leeftijd wordt minder onderhuids bindweefsel en elastine aangemaakt. Er zijn een aantal factoren die voor een snelle huidveroudering kunnen leiden zoals blootstelling aan de zon, roken en een ongezonde leefstijl.

Wat kan de huidtherapeut aan rimpels doen?

De bestrijding van de rimpels is afhankelijk van het type. De volgende technieken kunnen worden toegepast:

  • Chemische peeling; Deze techniek wordt gebruikt bij oppervlakkige lijntjes. Door de peeling wordt de huid gestimuleerd om collegeen en elastine aan te maken.
  • Collageen inductie Therapie door middel van de Skinpen. De skinpen maakt gebruik van hele kleine naaldjes, die vibrerend hele kleine prikjes in de huid geven. Deze minuscule kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar ‘verwonden’ precies genoeg om de huid op een natuurlijke manier te activeren. Door deze prikkeling maken we gebruik van het natuurlijke herstelproces, die diep in de huid op gang komt. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine (bindweefsel).
  • Adviseren over ondersteunde verzorgingsproducten.

Wat kunt u zelf doen?

Onder invloed van uv straling wordt elastine afgebroken. Het is dan ook erg belangrijk om de huid dagelijks met een uv filter te beschermen. Daarnaast is roken ook een “no go”. Door roken wordt de bloedvoorziening naar de huid toe verminderd waardoor er eerder lijntjes en rimpels kunnen ontstaan. Een gezonde leefstijl heeft grote invloed op het gezond houden van de huid.

Vragen?

Wilt u meer weten of een afspraak maken?

Bel 0345-505530 / app op 0644183349 of mail ons wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!