Spider naevus

Een spider naevus is een plaatselijke verwijding van een klein huidvaatje. Het ziet eruit als een kleine rode stip met kleine uitlopers (zoals een spin). Het wordt veelal gezien bij zwangere vrouwen, maar is iets van alle leeftijden en komt bij zowel mannen als vrouwen voor. Een spider is onschuldig en is vaak cosmetisch storend.

Wat kan de huidtherapeut voor u betekenen?

U kunt de spider neavi op twee verschillende manieren behandelen. Tijdens een intake gesprek zal gekeken worden welke behandelmethode het meeste geschikt is.

  • Coagulatie; met de coagulatie methode gaat de huidtherapeut met een klein naaldje oppervlakkig de huid in. Het naaldje wordt warm en daardoor lossen de eiwittten in het bloedvaatje op Het bloed stolt en het vaatje verdwijnt. Door de warmte-ontwikkeling zal de huid wat rood worden. Dit blijft meestal de dag van de behandeling zichtbaar. Binnen enkele dagen na de behandeling kunnen er kleine korstjes zichtbaar worden, het lichaam voert deze korstjes met een aantal dagen vanzelf weer af. Soms kunnen meerdere behandelingen nodig zijn.
  • Licht- en lasertherapie; De vaatlaser maakt gebruik van een bepaalde golflengte. Het laserlicht wordt in de huid omgezet in warmte. Door de warmte wordt het hemoglobine in de rode bloedvaatjes vernietigd. Uiteindelijk wordt de wijnvlek door het lichaam stukje voor stukje “opgeruimd” en afgevoerd in de bloedbaan.

Vragen?

Wilt u meer weten of een afspraak maken?

Bel 0345-505530,  of mail en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!