Wijnvlekken

Wijnvlekken zijn meestal aangeboren huidafwijkingen. De meest voorkomende locaties zijn gelaat en bovenste gedeelte van de romp maar kan ook elders op het lichaam zitten. We zien rood, roze vlekken van enkele millimeters tot vele centimeters. De wijnvlek is een onschuldige huidaandoening, maar wordt vaak als cosmetisch storend ervaren.

Oorzaak

De oorzaak voor het ontstaan van een wijnvlek is onbekend. Maar het is wel bekend dat een wijnvlek nooit vanzelf zal verdwijnen. Naarmate de leeftijd toeneemt, kan de wijnvlek toe gaan nemen in grootte en van kleur veranderen.

Wat kan de huidtherapeut voor u betekenen?

Er kan voor twee verschillende therapieën gekozen worden;

  • Camouflagetherapie; Er wordt gebruik gemaakt van camouflageproducten welke watervast, veegvast en huidvriendelijk zijn. Deze methode zal zoals het woord als zegt de wijnvlek camoufleren. Uit een ruim assortiment kleuren wordt de juiste kleur of kleurencombinatie gekozen, welke uiteindelijk door de patiënt zelf dagelijks aangebracht kan worden. Het aanbrengen van de camouflageproducten zal tijdens de behandeling aangeleerd worden.
  • Licht- en lasertherapie; Met lasertherapie wordt de wijnvlek door middel van een vaatlaser weggehaald. De vaatlaser maakt gebruik van een bepaalde golflengte. Het laserlicht wordt in de huid omgezet in warmte. Door de warmte wordt het hemoglobine in de rode bloedvaatjes vernietigd. Uiteindelijk wordt de wijnvlek door het lichaam stukje voor stukje “opgeruimd” en afgevoerd in de bloedbaan.

Wat zijn de kosten van de behandelingen?

De kosten van de behandelingen zijn afhankelijk van diverse factoren. Laat u tijdens een intakegesprek informeren of u in aanmerking komt voor de behandeling en wat de kosten zijn van de behandeling.

Vergoedingen

De vergoeding van deze behandeling is afhankelijk van uw ziektekostenverzekeraar. Informeer bij uw eigen ziektekostenverzekeraar of de betreffende behandeling in aanmerking komt voor vergoeding.

Vragen?

Wilt u meer weten of een afspraak maken?

Bel 0345-505530,  of mail en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!