Vaatafwijkingen

Welke vaatafwijkingen kunnen er worden behandeld met de Harmony®XL?

Met de Harmony®XL kunnen er verschillende vaatafwijkingen worden behandeld, zoals:

Tijdens de intake zal gekeken worden of en hoeveel behandelingen u ongeveer nodig heeft.

Hoe gaat de laser behandeling in zijn werk?

De laser/flitslamp produceert licht met hoge energie, wat geabsorbeerd wordt door het rood/paarsblauwe pigment in het bloed. Het door de pigmenten in het bloed opgenomen licht wordt omgezet naar warmte en afgegeven aan de vaatwand, waardoor het vaatje wordt vernietigd. De flitslamp geeft zijn energie in een fractie van een seconde af, net lang genoeg om het bloedvaatje te vernietigen en kort genoeg om de omliggende huidstructuren te ontzien. Hierdoor worden enkel de vaatjes vernietigd en is er geen effect/schade aan de omliggende huid. Om de vaatafwijking optimaal te behandelen zijn veelal meerdere behandelingen nodig. Deze vinden plaats met een tussentijd van enkele weken/maanden. Na iedere behandeling worden de vaatjes minder en fijner waarna ze uiteindelijk niet of nauwelijks meer zichtbaar zijn.

Na de behandeling

Tijdens en na de behandeling kan de huid rood en gezwollen worden ten gevolge van de warmteontwikkeling. Het komt voor dat de vaatjes direct na de behandeling niet of minder zichtbaar zijn of grijs/paarsblauw verkleuren. Deze reacties verdwijnen na enkele uren tot enige dagen. Mocht u na de behandeling nog last hebben van de warmte, dan kunt u thuis regelmatig koelen. Gebruik hiervoor een koude washand of coolpack. Enkele dagen na de behandeling kunnen kleine korstjes/schilfertjes in het behandelde gebied voorkomen.

Courerose laser VoorCourerose laser Na

Resultaten

Een langdurige afname van het aantal vaatjes wordt beoogd, maar kan nooit vooraf gegarandeerd worden. Het is mogelijk dat de vaatafwijking niet voor 100% wordt verwijderd, de vaatjes die na licht- en/of lasertherapie overblijven zijn vaak fijner dan daarvoor, waardoor ze niet meer storend zijn. Het is mogelijk dat na het stoppen van de behandeling opnieuw vaatjes ontstaan in het behandelde gebied onder invloed van bijvoorbeeld aanleg of een onderliggende aandoening.

Advies en leefregels

U dient 4 tot 6 weken voor u begint met de licht- en/of laserbehandeling tot 6 weken nadat u bent uitbehandeld zon, zonnebank en zelfbruiningsproducten te vermijden. Pigment in de gebruinde huid houdt het licht namelijk grotendeels tegen, zodat de vaatjes niet optimaal bereikt kunnen worden zonder de huid te verbranden. Tijdens deze periode moet u dagelijks een sunblock met minimaal SPF 30 op de te behandelen lichaamsdelen aanbrengen. Indien u voor een langere periode naar buiten gaat dient u het opbrengen van sunblock op het behandelde gebied iedere 3 uur te herhalen. Gebruik op de dag van de behandeling (zowel voor als na de behandeling) geen make-up en verzorgingsproducten. Dit kan de effectiviteit van de behandeling verminderen en vergroot het risico op complicaties. Vermijdt 24 uur na de behandeling extreme koude/warmte. Ook intensieve sporten/inspanning, alcoholgebruik, pittig eten zijn 24 uur na de behandeling af te raden. Deze factoren zorgen voor een vaatreactie waardoor de kans op verminderde behandeleffectiviteit en/of hoger risico op het ontstaan van complicaties bestaat. Sommige medicijnen kunnen de huid lichtgevoelig maken waardoor na de behandeling met licht-en/of lasertherapie complicaties kunnen ontstaan. Meldt daarom uw gezondheidssituatie en medicijngebruik altijd aan uw huidtherapeut. Zwangerschap en borstvoeding dienen tevens aan de therapeut doorgegeven te worden, aangezien de behandeling door de verandering in hormoonhuishouding minder effectief is.

Wat zijn de kosten van de behandelingen?

De kosten van de behandelingen zijn afhankelijk van diverse factoren. Laat u tijdens een intakegesprek informeren of u in aanmerking komt voor de behandeling en wat de kosten zijn van de behandeling.

Vergoedingen

De vergoeding van deze behandeling is afhankelijk van uw ziektekostenverzekeraar. Informeer bij uw eigen ziektekostenverzekeraar of de betreffende behandeling in aanmerking komt voor vergoeding.

Vragen?

Wilt u meer weten of een afspraak maken?

Bel 0345-505530,  of mail en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!