Laseren van tatoeages

Behandeling

De ultrakorte lichtflitsen uit de laser breken de ingekapselde pigmentbolletjes in de huid tot microscopisch kleine deeltjes af. De witte bloedcellen van ons immuunsysteem ruimen deze deeltjes binnen enkele weken op. De huid wordt tijdens de behandeling warm en rood en de lichtflitsen voelen als elastiekjes die tegen de huid springen. Door de huid tijdens de behandeling te koelen, is de behandeling goed te verdragen.

Resultaat en bijwerkingen

Het aantal behandelingen dat nodig is om de tatoeage (definitief) te verwijderen, is afhankelijk van een groot aantal factoren. Bijvoorbeeld diepte en grootte van de tatoeage, kleur van de inkt, ouderdom van de tatoeage, gebruikte pigmenten, gevoeligheid van de huid, nazorg, huidtype, levenswijze, afweersysteem en gebruik medicatie. De tijd tussen de behandelingen die de huid nodig heeft om zich te kunnen herstellen is 6-8 weken. Het neemt vaak enkele maanden in beslag voordat een tatoeage volledig verwijderd is. Na de behandeling kunt u een napijn hebben die lijkt op een behoorlijke zonnebrand.

De laser richt zich op pigmenten in uw huid. Als uw huid van nature (te)veel pigment bevat, kunnen er vervelende huidreacties ontstaan, zoals verbranding, blaren, lichte en/of donkere pigmentvlekken. De pigmentverkleuringen trekken doorgaans binnen enkele maanden weer bij naar uw normale pigmentkleur. Soms zitten er metalen in de inkt die tot verkleuringen kunnen leiden.

Een mogelijke bijwerking is littekenvorming. Littekens kunnen ontstaan als de door de laser verhitte pigmenten de huid te sterk verwarmen. Ook infecties van de huid kunnen littekenvorming veroorzaken. Littekenvorming kan niet in alle gevallen voorzien of voorkomen worden en is helaas blijvend van aard.

TatoeagesWanneer de tatoeage verdwenen is, zal het resultaat blijvend zijn. Heel soms zien we op de plek waar de tatoeage verwijderd is een lichte waas. Deze waas kan met een jaar verdwenen zijn.

Nazorg

De eerste uren na de behandeling kan de huid branderig aanvoelen. Een icepack kan hiervoor verlichting bieden. In de dagen na de behandeling kunnen er korstjes of blaartjes ontstaan op de behandelde plekken. Laat deze het liefst met rust. Grotere blaren kunnen eventueel met een gesteriliseerde naald doorgeprikt worden.

Het is verstandig om de huid na iedere behandeling goed te verzorgen. Een goed gehydrateerde huid herstelt beter en sneller en voert de inkt beter af. Houd de tatoeage gedurende de hele behandelperiode uit de zon. Naarmate de huid minder pigment bevat, verdwijnt de inkt beter en blijft het risico op pigmentverkleuringen beperkt.

Alternatieve behandelmethodes

Met camouflagetherapie leert u de tatoeage professioneel te camoufleren. Meer informatie hierover vindt u op onze pagina camouflagetherapie.

Vragen?

Wilt u meer weten of een afspraak maken?

Bel 0345-505530,  of mail en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!