Huidverjonging

Rimpels zijn een natuurlijk verschijnsel bij het verouderen van de huid. Vanaf de middelbare leeftijd wordt minder onderhuids bindweefsel en elastine aangemaakt. Er zijn een aantal factoren die voor een snelle huidveroudering kunnen leiden zoals blootstelling aan de zon, roken en een ongezonde leefstijl. Lasertherapie is zeer geschikt voor het verbeteren van de ouder wordende huid. De laser kan de huidstructuur, lijntjes en huidverslapping verbeteren.

Hoe werkt licht- en of lasertherapie bij huidverjonging/verbetering?

De laser produceert licht met hoge energie welke bestaat uit vele smalle lichtbundels. Bij elke bundel wordt energie omgezet in een warmtekolom waardoor duizenden microperforaties in de huid ontstaan. Deze gecontroleerde huidbeschadiging en warmte stimuleren de huid tot aanmaak van nieuw en gezond weefsel. Dit heeft een verjongend effect op de huid. Ten gevolge van de laserbehandeling wordt collageen aanmaak in de huid gestimuleerd. De met laser behandelde huid blijft tot een jaar na de behandeling zich verbeteren. Om optimale verbetering van de huid te krijgen zijn meerdere behandelingen nodig. Het is van belang dat er een bepaald aantal maanden tussen de behandelingen wordt gelaten. Op die manier blijft de huid zich vernieuwen zonder teveel gestimuleerd te worden. Na iedere behandeling verbeterd de huidstructuur, verstrakt de huid en worden lijntjes oppervlakkiger. Lasertherapie bewerkstelligd natuurlijke huidverbetering, de huid zal dan ook niet geheel strak en glad kunnen worden.

Na de behandeling

Tijdens en na de behandeling kan de huid rood en gezwollen worden ten gevolge van de warmteontwikkeling. Deze reacties verdwijnen na enige dagen. Mocht u na de behandeling nog last hebben van de warmte, dan kunt u thuis regelmatig koelen. Gebruik hiervoor een koude washand of coolpack. Enkele dagen na de behandeling kunnen er schilfers ontstaan in het behandelde gebied.

Resultaten

Het doel van licht- en/of lasertherapie is het stimuleren van huidvernieuwing waardoor de huidstructuur verbeterd, de huid verstrakt en lijntjes minder zichtbaar worden. Een significante verbetering wordt beoogd, maar kan nooit vooraf gegarandeerd worden. De huid zal ten gevolge van de laserbehandeling nooit geheel glad en strak worden. Het is mogelijk dat op termijn nieuwe tekenen van huidveroudering en/of een verminderde huidkwaliteit zichtbaar worden aangezien het proces van huidveroudering door de laser niet kan worden gestopt.

Advies en leefregels

U dient 4 tot 6 weken voor u begint met de licht- en/of laserbehandeling tot 6 weken nadat u bent uitbehandeld zon, zonnebank en zelfbruinigsproducten te vermijden. Pigmentcellen in de gebruinde huid kunnen onder invloed van de laserbehandeling reageren door meer of minder pigment aan te maken. Hierdoor kunnen donkere of lichte pigmentvlekken ontstaan. Na de behandeling kan zon/zonnebank voor verbranding van de gevoelige behandelde huid zorgen. Om deze rede moet u tijdens deze periode dagelijks een sunblock met minimaal SPF 30 op behandelde huid aanbrengen. Indien u voor een langere periode naar buiten gaat, dient u het opbrengen van een sunblock op het behandelde gebied iedere 2-3 uur te herhalen. Gebruik op de dag van de behandeling (zowel voor als na de behandeling) geen make-up en verzorgingsproducten. Dit kan de effectiviteit van de behandeling verminderen en vergroot het risico op complicaties. Sommige medicijnen kunnen de huid lichtgevoelig maken waardoor na de behandeling met licht- en/of lasertherapie complicaties kunnen ontstaan. Meldt daarom uw gezondheidssituatie en medicijngebruik altijd aan uw huidtherapeut. Zwangerschap en borstvoeding dienen tevens aan de therapeut doorgegeven te worden, aangezien de behandeling door de verandering in hormoonhuishouding minder effectief is.

Vragen?

Wilt u meer weten of een afspraak maken?

Bel 0345-505530,  of mail en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!